Clavia Nord Stage 4 88

Clavia Nord Stage 4 88
Clavia Nord Stage 4 88
Clavia Nord Stage 4 88
Clavia Nord Stage 4 88
Clavia Nord Stage 4 88
Clavia Nord Stage 4 88

Orgona szekció
Az Electro/Stage 3 Compact modelleknél is használt fizikai regiszterek (drawbarok) a nyomógombos megoldás helyett
Új B3 Bass mód
Választható mikrofon pozicíó a Leslie (Model 122 Rotary Speaker szimuláció) esetében, amely lehet normál, vagy közeli
Zongora szekció
Immáron kettő réteggel gazdálkodhatunk, így lehetőség nyílik két különböző zongora modell egyidőben történő megszólaltatására
Kibővített pianinó, verseny és elektromos zongora könyvtárat, Unison opciót és egy dinamikus kompresszort is kapott
Szintetizátor szekció
A 3 független rétegből álló szinti szekció a Wave 2 motorjára épül, így használhatunk akár virtuál analóg, minta alapú vagy FM szintézist is, de farigcsálhatunk akár digitális hullámformákból is.
A Sample memória kétszer akkora lett, így mostmár 960 MB-al gazdálkodhatunk.
A továbbfejlesztett arpeggiator polyphonic, gate és pattern móddal bővült.
A minták élethűbben szólalnak meg, köszönhetően a Tru-Vibrato, Unison és Round Robin technikáknak. (A Tru-Vibrato akkurátusan képes modellezni fa-és réz fúvos, valamint húros hangszerek széles spektrumának egyedi vibrato karakterisztikáját, a round robin révén pedig a gyors, ismételt hangok is természetesen fognak megszólalni.)
Effekt szekció
Most már minden rétegünkhöz saját effektbeállítást társíthatunk(!), tehát 7 különböző paraméterkészletet címezhetünk a 7 layerhez, de jópár új effekttel is játszadozhatunk, névlegesen a következőkkel: Spring/Booth/Cathedral Reverb, Pump (sidechain moduláció), Spin és Flam/Space Delay.
Általános jellemzők
Kalapácsmechanika a 88 és 73 billentyűs változatban, a Compact az Electro 6-nál is használt Fatar Waterfall mechanikáját kapta, mindhárom aftertouch-os
Három modulos színpadi szintetizátor (orgona, zongora, és virtuál-analóg szintetizátor/sampler)
Az orgona és a zongora kettő, a szinti motor három layerrel rendelkezik (tehát összesen 7 modul egyszerre), vagy külön-külön, split-elve, és layer-ezve egyaránt
3 split (felosztási pont), crossfade funkcióval- de összesen 4 Billentyűzet-zóna, zónánként LED kijelzéssel
Pitch-Stick fából (ez olyan, mint a pitch bender, csak ez kar, nem kerék), modulációs kerék (már hagyományosan kőből)
Immáron 8 db Live tárhely
3 "Morph"kontroller forrás (modulációs kerék, kontroller pedál, aftertouch) - több paraméter egyidejű vezérlésére
Mono gomb, a teljes hangszer monosítására (ez színpadi környezetben hasznos)
Transzponálás +/- 6 félhangig
Master Clock funkció, tap-elhető, manuálisan bevihető, vagy külső órajelszinkronnal, internal és MIDI órajel
MIDI USB-n keresztül
Aftertouch - utánnyomás érzékeny billentyűzet
A zongora szekció
2 GB Flash memória a zongora hangoknak (a Nord Piano Library mintái tölthetők ide, minden minta cserélhető), a veszteségmentes tömörítésnek köszönhetően jóval több komplett, és részletes zongoramodell elfér a memóriában. A Nord Piano Library folyamatosan frissül, a teljes (!) tartalma ingyenesen hozzáférhető a Nord felhasználók számára. A legkülönfélébb zongorák, és elektromechanikus, elektromos zongorák elképesztően realisztikus, mintavételezett modelljeit öleli fel a könyvtár, így akusztikus nagy-zongorákat (Steinway, Yamaha stb.), pianinókat (Baumgarten, Petrof, stb.). Másik kategóriában feltűnnek a klasszikus Elektromos zongorák (pl. Fender Rhodes), vagy a Wurlitzer A200, és egyéb kategóriákban a Clavinet D6, elektromos Grand Piano-k (Yamaha CP-k) mellett a klasszikus francia, vagy itáliai csembalók is. Ráadásul mostmár mindezeket rétegelhetjük is, az új Led faderekkel pedig precízen állíthatjuk arányukat. Ahogy a korábbi modelleken, úgy most is rendelkezésünkre áll húrrezonancia modellezés, tónus módosítási lehetőség, dinamikus pedálzaj, valamint mindezek mellé kapott a szekció egy vadonatúj Unison módot és egy 3 állásban kapcsolható dinamikus kompresszort is.
Az orgona szekció
Hammond B3, klasszikus Vox Continental, Farfisa és kettő síporgona a megtévesztésig tökéletes emulációja teljes polifóniával, melyek hangszínét a 9 db, led kijelzéssel ellátott regiszterekkel (drawbarokkal) módosíthatjuk. Effektel is el vagyunk látva, használhatunk Chorus vagy Vibrató hatást, illetve ahogy a korábbi modelleken, úgy itt is helyet kapott a C122 Leslie szimuláció. Kettő drawbar beállítást menthetünk programonként, maga az orgonaszekció 2-part multitimbrális, tehát egy kétmanuálos orgonát kapunk!
A szintetizátor/sampler-szekció
A Nord Wave 2 szinti motorjára épül a szekció, Virtuál Analóg, FM, Szubtraktív, digitális hullám és minta alapú szintézis opciókkal. Itt is helyet kapott egy dedikált Oled kijelző, mely vizuálisan is támogatja a hangszínkészítés folyamatát. Sample Playback tekintetében már megduplázott, összesen 960 MB sample memória áll rendelkezésünkre. Maguk a minták is fejlesztésen estek át, élethűbb vibrátó hatást, a gyors, ismételt hangoknál élethűbb, természetesebb leképzést kapunk. A folyamatosan frissülő, és bővülő Nord Sample Library hangkönyvtárban túlzás nélkül megtalálható az ethnic kategóriától a klasszikus analóg szintetizátorhangokig minden. Pengetősök, fúvósok, hangolt ütősök, kórusok, valamint Chamberlin, Fairlight, Mellotron..stb. Az összes hangminta ingyenes, és pofonegyszerűen tölthető a szintetizátormodulba. Oszcillátorunk elhangolhatjuk, syncelhetjük, vagy módosíthatjuk hullámformáját színuszra, háromszögre, négyzetre, fűrészfogra vagy harangra, keverhetünk ehhez zajt, de vadíthatjuk a kitekert hangot FM-el vagy Ring modulációval is. És ha mindezt szűrni szeretnénk, most is rendelkezésünkre áll egy multimód szűrő, három fokozatú torzítóval, filter trackinggel. Amplitúdonkat dedikált burkolóval szabályozhatjuk, modulációért pedig az 5 hullámformával rendelkező LFO felel. Az arpeggiator is frissítésen esett át, polifón, gate és pattern módokkal bővűlt, mind ez, mind az LFO szinkronozható a master órajelhez.
Az effekt szekció
Nagy újítás a Stage 3-hoz képest, hogy mostmár minden layer rendelkezhet saját effekt-paraméter készlettel, tehát hét különböző beállítást menthetünk el a hét különböző réteghez. Modulációs lehetőségeink a következők: elsőszámú modulációként használhatunk Ringmod-ot, Tremolo-t, Auto Pant, Auto Waht, pedállal vezérlendő Waht, vagy az új Pump effektet, mely lényegében a manapság mindenhol hallható sidechain effektust takarja. Ezek valamelyikét aztán bolondíthatjuk Chorussal, Flangerrel, Phaserrel, Vibe-al, Ensemble-vel, vagy Spin hatással. Ha mind ez megvan, jöhetnek a tér effektek: a delay, ahogy korábban, most is rendelkezik ping pong móddal, tap-elhető tempóval, szűrővel és analóg móddal, tud üzemelni Chorus, Vibe, Ensemble módban, de itt is kapunk két új algoritmust, a Flam és Space fantázianévre hallgatót. Zengető tekintetében Room, Stage, Hall, valamint új Booth, Spring és Cathedral algoritmusok érhetők el. Mindemellett most is helyet kapott az erősítőszimuláció/EQ 6 választható móddal, valamint egy kompresszor.
Csatlakozások
4 címezhető Audio kimenet - ¼", 6,35 mm jack, aszimetrikus
Sztereó fejhallgató kimenet - ¼", 6,35 mm sztereó jack
1 Monitor bemenet - 1/8", 3,5 mm sztereo jack (kis jack)
Sustain Pedál - ¼", 6,35 mm jack. Pl. Roland DP-2, DP-6, Yamaha FC-4, FC-5, Fatar VFP1-25 stb.
A sustain bemenet kompatibilis a Nord Triple pedállal (ez nem tartozék, külön kapható hármas-pedál)
Rotor Pedál - ¼", 6,35 mm jack. Kapcsoló pedál
Organ Swell Pedáll - ¼", 6,35 mm TRS / szimmetrikus sztereo jack. Control/Expression pedál használható itt, úgy mint pl.Yamaha FC-7, Roland EV-5 stb.
Control pedál - ¼", 6,35 mm TRS/szimmetnrikus sztereo jack. Control/Expression pedál használható itt, úgy mint pl.Yamaha FC-7, Roland EV-5 stb.
MIDI In - 5 pines DIN csatlakozó
MIDI Out - 5 pines DIN csatlakozó
USB - B csatlakozó
IEC320 C7 tápkábel

1 859 900 Ft
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Adatok
Adatok
Cikkszám
705256
Webáruház készítés