Választható hangszerek/kurzusok

Porvay György László

basszusgitár/gitár

A Park Utcai Általános Iskola ének-zene tagozatára jártam Mohácson, ahol az elsők között jutottunk el az énekkórussal külföldre. Általános iskolás koromban furulyázni tanultam, utána klarinéton és szaxofonon is játszottam. A családomban is van egy híres szaxofon művész, talán ezért is volt bennem ilyenfajta indíttatás. 20 éves koromban elkezdtem basszusgitározni és gitározni. Ahogy megismerkedtem ezekkel a hangszerekkel, úgy hivatásomra leltem, azóta is zenélek. Elvégeztem a Dr. Lausmann Gyula Jazz-zenei Művészeti Szakképző Iskolát Székesfehérváron, majd ott tanítottam négy évet. 2003-ban bejutottam a Dandó Péterről elnevezett basszusgitár verseny döntőjébe, amely közép-európai viszonylatban nívós verseny volt. Játszottam több vidéki zenekarban is: például a bajai Bad Times zenekarban, a Fehérvár Big Band-ban, majd a Kodolányi János Egyetem Művészeti csoportjában tamburáztam. 11 évig voltam a Dolly Roll zenekar basszusgitárosa, a Pedrofon zenekarban 17 évig zenéltem. Általuk Fenyő Miklóssal, Takács Tamással, Baby Gabival is együtt zenélhettem. Jelenleg Kalocsán az alternatív rock zenét játszó Felezhetetlen zenekarban basszusgitározok.

Varga Zsigmond Ziggy

zongora/billentyű

Gyermekkoromban meghatározó szerepet játszott édesapám aki nagyszerű zongorista és egyben az első zongora tanárom volt. Így elég korán megismerhettem különböző zenei stílusokat amik hozzá járultak a zenei ízlésem kialakulásához. Az első években klasszikus zenét tanultam majd tinédzser koromban az érdeklődésem a könnyű zene és a jazz felé fordult.Debrecenben Kulcsár Zoltánnál, Budapesten Esze Zsoltnál és később Sinka Sándornál folytattam zeneitanulmányaimat.Szülő városomból, Debrecenből 2006-ban elköltöztem Londonba ahol közel 13 évig éltem.

2006-tól bárzongoristaként játszottam a Millenium Gloucester Hotelben, a Thistle Hotelben majd a Hilton On Park Lane-ben. A PianoDJ ügynökség zongristájaként számos esküvőn játszottam eskövői ceremóniához, italfogadáshoz és vacsorához különböző nemzetiségű vendégeknek.

2007-ben megismerkedtem Jimmy C vel a mindig mosolygós és energikus kanadai blues gitárossal akivel késöbb barátokká váltunk. Lehetőséget kaptam Jimmy C-től, hogy tagja lehessek blues zenekarának a Jimmy C and the blues dragouns-nak akikkel 6 évig együtt zenéltem és velük megismerhettem a blues pubok és festiválok hangulatát.

Néhány évvel később 2010-ben Steven Wright-tal megalapítottuk a Candy Apple Blue party zenekart ami alkalmat adott arra, hogy együtt játszhassak számos fantasztikus zenésszel mint például Nathan King-gel a Level 42 gitárosával. Közel tíz évig zenéltem ezzen a formációval London leghíresebb klubbjaiban: Roadhouse, Guanabara, Mahiki , Steam And Rye, a híres Wembley Stadion Bobby Moore Club és a királyi család által látogatott Annabel's.

Londoni éveim után Kalocsára költözve a Jazz N Tool kalocsai jazz zenekar és az általam alapított Hashtag party band-ban játszom. Mivel a tanítás mindnig közel állt hozzám ezért nagy örömmel osztom meg a tapasztalataimat a tanulni vágyó diákoknak a Szolárisz Könnyűzenei Stúdióban.

Tengeri Attila TENGO , dobos-ütőhangszeres zenész, dob oktató, zenei foglalkozás vezető vagyok. 

Kecskeméten születtem,  2010-től Baján élek.

A dob és zenetanulást a kecskeméti OSZK stúdióban kezdtem, majd 1988-ban sikeres  “B” kategóriás előadóművészi működési engedélyt szereztem. 

Az első „komoly” zenekarom a Kalocsai Helyőrségi Zenekar ( nincsenek véletlenek ), ahol a sorkatonai szolgálatomat töltöttem.

Majd következett a Postás zeneiskola Budapesten, melyet joggal neveznek a Jazz Tanszék előszobájának. Itt játszottam először és szerettem meg a jazz zenét, amit a mai napig előszeretettel játszom.

Közben megtalált a popzene is. Többek között : Delhusa Gjon, Bodnár Attila / Pap Rita, Szandi, Sziámi, Ági és a fiúk  zenekarokban működtem közre, mint dobos-ütőhangszeres.

A ’90-es évek második felét, a 2000-es évek első felét többnyire külföldön töltöttem:

A legendás Apostol zenekarral jártuk a németországi színházakat, itthon alkalmanként a Budapesti Operettszínházban „találtam” Magam, részese lehettem az Elisabeth musicalnek is.

Éveken keresztül zenéltem luxus óceánjáró hajókon, így az ezredfordulót is egy óceánjárón ünnepelhettem.

2009.-től viszem saját zenei vállalkozásomat, RITMUSTRÉNING néven.

 „Játsszunk együtt dobolósat” előadásommal járom az országot; óvodákban, iskolákban, oktatási intézményekben tartok zenei foglalkozásokat gyerekeknek, fiataloknak.

A mai napig aktívan zenélek, és a zenekar körüli teendőket is ellátom. ( RITMUSTRÉNING MŰSORSZERVEZŐ IRODA)

Zenekaraim : Az Olasz Meló, Vasvarjú, Sun Girls Abba Tribute, Policity II / Police Tribute, Tom&Tengo. 

Szívesen teszek eleget Szollár Rezső barátom invitálásának, örömmel csatlakozom a Szolárisz Könnyűzenei Stúdió szakmai stábjához.






Zsiga Gyula

saxofon/klarinét

Hét éves korom óta zenélek. Hegedülni kezdtem majd váltottam klarinétra. 14 éves voltam amikor
felvételt nyertem a szegedi konzervatóriumba. Nagyon szuper tanáraim voltak, rengeteget
gyakoroltam. Érettségi után felvettek a szegedi Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola klarinét szakára
ahol zenetanári diplomát szereztem, ezután kezdődött katonazenészi pályám. A zenekar 1. klarinét
osa voltam majd később karmester helyettese lettem. 1999-ben szereztem meg második diplomámat
a Miskolci Egyetem fúvóskarnagyi szakán. A zenekar karmestere lettem. A könnyűzenélést
vendéglátózással kezdtem.16 évig játszottam a La Banda zenekarban. Jelenleg is négy formáció tagja
vagyok többféle stílusban klarinéton és szaxofonon valamint egy Rock zenekarban
basszusgitáron. Közreműködtem neves előadók felvételein kazetták, hanglemezek, CD-k.Ezek mellett
14 évig tanítottam amit nagyon szeretek csinálni.

 

Kiss Tibor
stúdiótechnika/zeneszerkesztés
Gyakorlatilag születésemtől kezdve Kalocsán élek, zenei előképzettségem a kalocsai Zenei általános iskolában kezdődött, a mostani tapasztalataim autodidakta módon szereztem, amit több 
Zenekarban közel harminc év alatt gyűjtöttem. 
A 90 -es évek közepétől egészen mostanáig aktívan több zenekar frontembereként, énekesként a 
Hangtechnikai beállításokat végeztem, hogy mindig a lehető legjobban szólaljunk meg az adott helyen. Mindig is nagyon érdekelt a hangzás a zene rögzítése, ez körülbelül a 2000-es évek legelején lett számomra elérhető, amikor megvettem az első erre a célra épített Pc-met.
Szinte rögtön a Steinberg cég Cubase programjával kezdtem dolgozni, ez azóta is 21-éve töretlenül megmaradt. Mondhatom teljesen beleszerettem a stúdiózás, stúdiótechnikába.
Azóta sok-sok fejlesztésen ment keresztül a kalocsai Delfin Hangstúdió amit üzemeltetek, és remélhetőleg az én tudásom és tapasztalataim is, a Pc-ről azóta Apple Mac gépeken dolgozom, 
Más daw (zeneszerkesztő) programokat is kipróbáltam, de maradtam a Cubese-nél.
Ebben az a szerencsés , hogy Mac Os , és Windows alatt is használható, így nagyobb szabadságot nyújt a felhasználónak, ha netán platformot szeretne váltani. Ha érdekel a Cubase megismerése, és az alap ismeretek megszerzése keress bátran, segítek.  
Kiss Tibor

Magánének - Pop, rock

93’ óta foglalkozom az énekléssel, ezzel el is árultam, hogy milyen öreg bútor vagyok :)

Az első időszakban leginkább a rock műfajban mozogtam, akkoriban egy húsz éves srácnak ez állt a legjobban, és a helyi lehetőségek nem is engedtek mást. A rockzene és a hangos próbák koncertek, jól megedzették a hangszalagjaimat, ez jó alapot adott a későbbiekben. 

A zenei ízlésem sokrétű, szinte mindem könnyűzenei műfajban megtalálom a nekem tetsző előadókat dalokat. A rocktól indulva a pop, r&b, funk, jazz, soul -on át szinte minden stílusban énekeltem már színpadon, különböző formációkban. Többek között a Veracruz zenekar, Szekszárd Jazz Orchestra, Soulblaster, Coles’ Voices jazz band, Black Rose, StrangeBrew, stb. A Zenei általános iskolai alapokon túl a sok év alatt szerzett színpadi tapasztalataim szívesen átadom neked , bármi is legyen a célod, akár YouTube klip Tik tok videó, vagy élőben fellépő énekes szeretnél lenni.

Kiss Zsuzsa

énekese, előadóművész

Már gyermekkorom óta az éneklés és a színpadi jelenlét erősen meghatározta az életemet.   A rengeteg szavaló- és mesemondóverseny és a 13 évi néptánc és kóruséneklés után megismertem kedves férjemet Tibit, aki elcsábított a könnyűzene felé. Jól tette. Mindig is rajongtam a pop és rock műfajokért- ezt a bátyámnak is köszönhetem akinek kazettáit ronggyá hallgattam. Házasságunk után kezdtünk együtt magánénkre járni először klasszikus később jazz műfajban Lakatos Ágneshez. Közben számos sikeres zenekarban kaptunk főszerepet- Veracruz, Black Rose, Soulblaster, Morning Sun, Szekszárd Jazz Orchestra, Coles’ Voices…és vannak saját szerzeményeink is, sőt még egy nagy lemezünk is megjelent saját kiadásban. Immáron 25 éve énekelünk együtt. Magánének oktatást már több éve vállalok. Emellett foglalkoztam már hátrányos helyzetű fiatalok zenei nevelésével is. Álltam már a Sziget fesztivál színpadain, felléptem Párizsban, Finnországban, Németországban, Ausztriában és Magyarországon, itt szinte az összes fesztiválon és rendezvényhelyszínen. A 23 éves Veracruz zenekarommal a mai napig évi 60- 80 koncertet és rendezvényt játszunk évente. A stílus a jazztől a funky-discon-át a pop-rockig….Minden stílusban élmény az éneklés! Szuper szórakozás! 

A Szolárisz Könnyűzenei Stúdió  felkérésének örömmel eleget téve csatlakoztam a szakmai csapathoz. Meggyőződésem, hogy évtizedes tapasztalatommal és egyénre szabott képzési tematikákkal igazi megoldást nyújtok minden bátor jelentkezőnek, hogy kiélhessék szabadon énekesi, előadóművészi ambícióikat. 

Webáruház készítés